Toggle Navigation

 

Spremno u borbu protiv celulita

Poremećaje metabolizma, otežanu cirkulaciju što neminovno pogoduje pojavi celulita, uveliko uzrokuje nezdrava, neuravnotežena i neredovna prehrana, koja se temelji na namirnicama s previše kalorija, masnoća, šećera i soli

Plativoo

\r Zato svaka žena koja se želi rešiti celulita, bez obzira na telesnu težinu, mora promeniti svoje prehrambene navike.Neke su namirnice po svojem sastavu kao stvorene za uklanjanje ili ublažavanje i uzroka i simptoma celulita, koji nam posebno smetaju leti.

\r

\r Gladovanje i dijete pri tome uopšte ne dolaze u obzir, čak ni kod osoba s viškom kilograma, jer je dokazano da suviše niskokalorična prehrana otežava prirodni proces razgradnje masnih stanica, još mu i pogoduje. Jedino je rešenje prelaz na zdravu prehranu, koja mora objedinjavati žitarice i proizvode od žitarica koji sadrže ugljikohidrate, voće i povrće koji su bogati vitaminima i mineralima, belo meso, ribu, jaja i nemasne mlečne prerađevine zbog obilja belančevina te u razumnim količinama korisne masnoće primarno biljnoga porekla.

\r

\r Strogo izbegavajte masnu hranu, slatkiše koji zbog jednostavnih šećera, te slanu, prženu i konzervisanu hranu koja utiče na zastoj tekućine u telu i tako pridonosi gomilanju celulita. Primer, umesto preterane upotrebe soli, otkrijte svet začina te počnite koristiti majčinu dušicu, mažuran, origano, bosiljak i ružmarin. Jedite što više kuvane ili na pari pripremljene hrane začinjene hladno ceđenim maslinovim uljem, na kojem ne trebate štediti, i limunom.

\r

\r Spomenuta prehrana podrazumeva i redovne obroke (preskakanje obroka godi celulitu!), najbolje pet puta na dan, svakako što laganiju večeru te ako je to ikako moguće pokušajte ne jesti nakon 18, 00 časova.
\r  

\r