Toggle Navigation

 

VELIKA ČEŠKA TURA

Beograd-Krumlov-Hlubovka-Konopište-Prag-Karlove Vari-Prag-Kutna Hora-Brno 6 DANA/ 4 NOĆI – BUS

Plativoo

Polazak: 08.11.2016. Beograd 07:00 h Admirala Geprata (preko puta Vaznesenjske crkve)
Novi Sad 08:30 h kod Lokomotive (ukoliko ima 10 putnika)
Povratak: 13.11.2016.

1.dan: Beograd –Krumlov (820km)

Polazak iz Beograda u 07:00 h. Dnevna vožnja kroz Srbiju, Mađarsku i Austriju sa kraćim usputnim zadržavanjima radi graničnih formalnosti i odmora.Dolazak u Krumlov u večernjim satima.Smeštaj u hotel.Noćenje.


2. dan: Krumlov-Hlobovka-Konopište-Prag (190km)

Doručak. Obilazak Krumlova jednog od najlepših gradića Češke koji je smešten u gornjem delu reke Vltave.Među prvim je gradovima Češke uvršten u UNESCO-vu listu svetske baštine.Slobodno vreme za šetnju.Nastavak puta prema Hlobovki.Razgledanje dvorca,koji se smatra jednim od najlepših dvoraca u Češkoj, osnovanog u XIII veku od strane Pšemisla Otakara II. Današnji izgled dobija sredinom XIV veka kada je porodica Schwarzenberg, izvršila rekonstrukciju po uzoru na kraljevski dvorac Vindzor.Dvorac poseduje 140 soba i 11 tornjeva (najveći toranj ima 60m),park u engleskom stilu…Nastavak puta ka Konopištu. Razgledanje prelepog dvorca koji je izgrađen u XIII veku u gotskom stilu da bi kasnije bio prepravljen u baroknom.Jedan je od najlepših dvoraca u Češkoj ,a nekada je bio omiljena rezidencija Franca Ferdinanda.Ovde možete videti veliku kolekciju jelenskih rogova Franca Ferdinanda koji je bio strastveni lovac.,kolekciju oklopa,baštu sa italijanskim renesansnim statuama…Odlazak za Prag.Smeštaj u hotel.Noćenje.

3. dan: Prag

Doručak.Razgledanje grada u pratnji lokalnog vodiča: obilazak dvorca na Hradčanima, katedrale Sv.Vida, bazilike Sv. Đorđa,prelazak preko Karlovog mosta do spomenika Karla IV –tog,a zatim laganom šetnjom stižemo do čuvenog Astronomskog sata-Orloja i Tinske crkve.Slobodno vreme u centru grada za šetnju i individualno razgledanje. Slobodno popodne.Noćenje.

4. dan: Prag-Karlove Vari-Prag(260km)

Nakon doručka fakultativni odlazak u Karlove Vari. Obilazak i razgledanje Karlovih Vari, najpoznatijeg srednjoevropskog banjskog i turističkog mesta i jednog od najlepših srednjoevropskih gradova. Obilazak čuvenih banjskih lekovitih izvora termalne vode i kolonade (Termal Spring, Market Collonade…), grand hotel Pupp, crkvu Sv.Marije Magdalene, rusku pravoslavnu crkvu Sv.Petra i Pavla uz priču o čuvenim piscima, kompozitorima, istorijskim ličnostima koje su boravile u ovoj banji (Karlo IV, Gete, Mocart, Petar Veliki…), kao i većina holivudskih glumaca koji svake godine posećuje Karlove Vari povodom filmskog festivala. Uz to nećemo propustiti da probamo karlovarske oblande, vodu sa lekovitih izvora… Povratak u Prag u popodnevnim satima. Slobodno veče. Preporučujemo odlazak u neku od poznatih pivnica. Noćenje.

5. dan: Prag-Kutna Hora-Brno-Srbija(960km)

Doručak. Napuštanje hotela i polazak za Kutna Horu grad srebra. Obilazak sa vodičem centra grada koji je uključen u UNESCO-vu listu svetske baštine zahvaljujući svom istorijskom značaju arhitektonskih dragulja i gotičke crkve Sv.Barbare koja je ujedno i simbol grada. Nastavak vožnje do Brna.Razgledanje Brna, po veličini drugog grada u Češkoj.Brno je poznat po brojnim sajamskim izložbama,Vili Tugendhat koja je 2002 dobila UNESCO-vu oznaku svetske baštine. Slobodno vreme.Polazak za Srbiju.Noćna vožnja sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora i graničnih formalnosti.

6. dan: Srbija

Dolazak u Novi Sad / Beograd u ranim jutarnjim satima.

CENA ARANŽMANA PO OSOBI: 155 €

u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Societe Generale banke
mogućnost plaćanja u 4 rate (septembar-decembar)

Program je rađen na bazi minimum 45 putnika. U slučaju manjeg broja putnika (ne manjeg od 35 osoba) cena se uvećava za 15€.

Organizator zadržava pravo da u slučaju izmene cene prevoza, deviznog kursa, nedovoljnog broja prijavljenjih putnika i slično izmeni cenu aranžmana za odgovarajući iznos ili otkaže putovanje, a najkasnije 5 dana pre polaska na putovanje. Svi ostali uslovi korišćenja aranžmana navedeni su u Opštim uslovima putovanja agencije organizatora, koji su u skladu sa Zakonom o turizmu. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja agencijeorganizatora Travel To Balkan OTP 100/2016.

traveltobalkan.rs/velika-ceska-tura/