Toggle Navigation

 

Začinska kobasica

Anis je jedan od najstarijih začina, a potiče sa Bliskog istoka i sa ostrva u istočnom Sredozemlju.. Pripada porodici štitarki i u rodu je s komoračem, mirođijom i kimom.

Priprema

Meso iseći na kocke, samleti 2 puta na šajbnu malog prečnika. Slaninu samleti na krupnijoj šajbni zajedno sa belim lukom. Pomešati slaninu i meso, dodati crvenu slatku papriku, so i biber, a preostale začine – anis, korijander i seme slačice – dodati po ukusu. U smesu doliti malo vode (radi lakšeg mešanja), a zatim dobro izmešati da bi se meso i začini sjedinili. Smesom napuniti creva i staviti kobasice u smoker da se dime oko 2 sata. Kobasice sušiti na hladnom oko 2 nedelje. 

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Autor:

Kuhinjica

Sastojci

    • mlevene crvene slatke paprike
    • anis
    • soli
    • mlevenog bibera
    • belog luka
    • seme slačice
    • anis
    • korijander
    • seme slacice
    • jagnjećeg buta