Toggle Navigation

 

Umetnost pečenja - torta bez greške

10 najboljih saveta za pripremu i pečenje biskvita za torte

Plativoo

1. Ako pečete tamnu biskvitnu koru, umesto brašna koje ćete posuti preko namašćenog pleha, koristite kakao prah.
2. Uvek prosejte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, kakao i začine kako biste izbegli stvaranje grudvica.
3. Rernu uključite bar 10 minuta pre nego što u nju stavite testo. Kada testo počne da se peče, prvih 15 do 20 minuta nikako nemojte otvarati vrata rerne.
4. Ako je kora prerano potamnela, a sigurni ste da unutrašnjost nije dovoljno pečena, prekrijte kolač alu folijom ili duplim slojem papira za pečenje.
5. Kada pripremate testo sa puterom ili nekom drugom masnoćom, vodite računa da puter ili margarin, jaja i mleko ranije izvadite iz frižidera kako bi bili na sobnoj temperaturi za vreme pripreme.
6. Ukoliko se u receptu koristi sušeno voće, suvo grožde, orasi i slično, prvo ih pomešajte sa brašnom, pa zajedno umešajte u testo. To ce sprečiti da voće za vreme pečenja padne na dno kolača.
7. Kada pečete lisnato testo, uvek ga stavljajte u pleh koji ste ovlažili hladnom vodom. Sacekajte 15 minuta pa ga tek onda stavite u zagrejanu rernu.
8. Kada u testo za biskvit dodajete prosejano brašno, gustin i prašak za pecivo, umešajte varjačom, nikako mikserom. Pripremljeno testo za biskvit ne sme stajati nego ga je potrebno odmah staviti da se peče u prethodno dobro zagrejanu pećnicu.
9. Kada koristite papir za pečenje, nije potrebno da dodatno namastite pleh.
10. Količina tečnosti koju dodajete zavisi od vrste brašna koje koristite

 

POGLEDAJTE JOŠ:

Tirolska lisnata pita sa višnjama

Saher torta

Torta sa ananasom