Toggle Navigation

 

Jelenine sarmice od zelja

Sarmice na moj način.

Plativoo
Priprema

Listovima zelja skinuti tvrdi deo i popariti ih vrelom vodom. Na maslinovom ulju propržiti crni i beli luk, dodati mleveno meso, začiniti i dodati pirinač. Na svaki list zelja stavljati po kašičicu fila, uviti sarmicu i redjati u tepsiju. Nalijte sarmice vodom, malo posolite, pokrijte folijom i pecite u rerni na 150*C tridesetak minuta, dok voda skoro sasvim ne uvri. Umutiti kiselo mleko sa žumancima i malo vode, preliti preko sarmica i zapeći dok se ne uhvati korica.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Sastojci

    • 4 veze zelja
    • 400 g mešanog mlevenog mesa
    • 4 cena belog luka
    • 100 g pirinča
    • 2 žumanceta
    • so
    • biber
    • maslinovo ulje