Toggle Navigation

 

Kineska piletina

Piletina na kineski način u slatko kiselom sosu (predviđeno je za 12 porcija)

Plativoo
Priprema

Kuvati povrće, u malo vode, dok ne omekša, a zatim ga izvaditi iz šerpe i ocediti. U dublju posudu staviti malo brašna (oko 100 g), promešati, dodati iseckan beli luk, iseckan sveži đumbir, jaje, posoliti, pobiberiti i dobro promešati. Rastanjiti piletinu tučkom, iseći na kockice i uvaljati u pripremljenu smesu od brašna. Piletinu peći u dubokom, zagrejanom ulju a zatim ocediti na papirnim ubrusima. U šerpu sipati 200 ml vode, ostaviti da proključa, a zatim dodati smeđi šećer i kuvati dok se ne rastopi. Dodati sirće i sok od paradajza, kuvati dok ne proključa i uz neprekidno mešanje postepeno dodavati još vode (1 šolja). Kuvati sos 3 minuta (dok se blago ne zgusne), a zatim dodati piletinu i povrće. Jelo servirati preko kuvanog pirinča.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Autor:

anavlada

Sastojci

    • 2 stabljike isečenog celera
    • 2 isecene šargarepe
    • 1 zelena paprika
    • 100 g brašna
    • 2 cena belog luka
    • 1
    • jaje
    • so
    • biber
    • 1 kg pilećeg belog mesa
    • 1 šolja ulja
    • 200 ml vode
    • 1 šolja smedeg šecera
    • 1 šolja sirćeta
    • 2 caše soka od paradajza