Toggle Navigation

 

Komplet lepinja u kućnoj varijanti

Užički specijalitet

Plativoo
Priprema

Odsecite gornju trećinu lepinje. Donji deo premažite kajmakom. Umutite jaje i prelijte ga preko kajmaka. Utisnite ga malo u lepinju. Po potrebi i želji dodajte so, biber i neke vaše omiljene začine. Stavite u zagrejanu pećnicu na 200 stepeni. Tepsiju namažite sa malo ulja, ubacite lepinju bez poklopca i ostavite neka se peče 5-10 minuta. Zatim, stavite ostatak lepinje koji podseća na poklopac i ostavite da se peče na par minuta. Kajmak se rastopio,  jaje se skorilo, a lepinja se puši? To je znak, gotovo je. Po želji u lepinju možete staviti i nekoliko odrezaka pršute.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Vreme pripreme

15 min.

Autor:

anavlada

Sastojci

    • 1 lepinja
    • 1 jaje
    • 2 kašike kajmaka (oko 200 g)
    • so
    • biber
    • ulje
Ključne reči:
lepinja kajmak jaja mleko pršuta