Toggle Navigation

 

Lazanja sa sremušem

Jedan od načina kako da pripremite jelo sa sremušem.

Priprema

Sveži sremuš, operite i sitno naseckajte. Napravite standardni bešamel (beli) sos, koji posolite i pobiberite, jer se ostalo ne soli. U vatrostalnu posudu, prvo sipajte kašiku sosa, zatim poređajte testo, preko testa pospite sremuš i sir i prelijte kašikom sosa. Ponavljajte postupak dok ne potrošite sve sastojke, a na kraju sve prelijte sosom i ribanim parmezanom. Pripremljenu lazanju, stavite u rernu zagrejanu na 220*C. Pecite dvadesetak minuta ili dok od gore ne dobije boju.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Vreme pripreme

60 min.

Autor:

cicans

Sastojci

    • 250 g testa za lazanje
    • 1 vezica sremuša
    • 2 kašike putera
    • 2 kašike brašna
    • so
    • biber