Toggle Navigation

 

Lazanje sa piletinom

Za sve ljubitelje lazanja

Priprema

Na ulju upržiti sitno iseckan crni luk, dodati sitno iseckanu piletinu i suvo meso, posoliti, pobiberiti i mešati dok ne porumeni. Skloniti sa vatre. Napraviti bešamel sos: na ulju upržiti brašno pa mešajući dolivati mleko. Čim se zgusne skloniti sa vatre, posoliti i dodati rendani parmezan. Dodati i jaje pa promešati. Kore za lazanje puniti piletinom, umotati ih kao palačinke i redjati u pleh. Paradajz iseckati pa dodati u činiju sa lazanjom. Preliti bešamelom i posuti sa malo parmezana odozgo. Peći na 200 stepeni oko pola sata.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Vreme pripreme

60 min.

Autor:

ukidaki

Sastojci

    • 5 kora testo za lazanje
    • 1 paradajz
    • 2 kašike maslinovog ulja
    • 1 glavica crnog luka
    • 300 g sitno seckane piletine
    • 3 režnja suvog mesa
    • so
    • biber
    • 50 ml ulja
    • 3 kašike brašna
    • 300 ml mleka
    • 3 kašike parmezana
    • 1 jaje