Toggle Navigation

 

Musaka "Vojvodina"

Poznato jelo na salašima širom Vojvodine, brzo se sprema, a još brže pojede.

Plativoo
Priprema

Prvo izdinstamo luk, dodamo sitno seckanu slaninu, zatim dodamo povrće, koje smo predhodno iseckali na kolutiće i dinstamo dok ne omekša.  Zatim dodamo meso, dinstamo sve zajedno, dodamo pirinač i vrlo kratko prodinstamo zajedno sa povrćem, mesom i začinima. U tepsiju poređamo krompir, koji smo isekli na kolutove, on služi kao podloga. Iz šerpe izručimo sve, poravnamo i odozgo, poređamo isto krompir i na kraju izmutimo jaja i izrendani sir i prelijemo musaku. Zatim stvaljamo u prefhodno ugrejanu peć na 220*C i pečemo do 40 minuta. Kada je porumenelo, znači da je gotovo. Izvadimo i serviramu u tanjir.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 430 g

Energetska vrednost porcije - 630 kcal

Natrijum - 1313 mg

Masti - 35 g

Masti (%) - 54 %

Zasićene masti - 14 g

Holesterol - 181 mg

Belančevine - 37 g

Belančevine (%) - 25 %

Ugljeni hidrati - 31 g

Ugljeni hidrati (%) - 21 %

Vlakna - 4 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 215 g

Energetska vrednost porcije - 315 kcal

Natrijum - 656.5 mg

Masti - 17.5 g

Masti (%) - 27 %

Zasićene masti - 7 g

Holesterol - 90.5 mg

Belančevine - 18.5 g

Belančevine (%) - 12.5 %

Ugljeni hidrati - 15.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 10.5 %

Vlakna - 2 g

Broj osoba

0

Autor:

KuvarDragan

Sastojci

    • 250 g mlevenog junećeg mesa
    • 250 g mlevenog svinjskog mesa
    • 250 g pirinča
    • 500 g crvenog luka
    • 200 g slanine
    • 500 g krompira
    • 3 šargarepe
    • 3 crvene paprike
    • 3 zelene paprike
    • 2 jajeta
    • 100 g tvrdog sira
    • ulje
    • so
    • biber
    • bosiljak