Toggle Navigation

 

Kaneloni u bešamelu

Da li ste znali da su kanelone pripremali još i stari Rimljani, spajajući kvadrate testa u oblik cevi. Ipak, ne zaboravite da veličinu porcije uskladite sa energetskim potrebama organizma, kako se uživanje u kanelonima ne bi odrazilo na Vašu liniju.

Priprema

Na zagrejanom ulju prodinstati sitno iseckan crveni luk, dodati beli luk, mleveno juneće meso i preliti sokom od paradajza. Dinstati par minuta i začiniti. Na puteru upržiti brašno, dodati mleko, začiniti i stalno mešati dok se bešamel ne zgusne. Meso uviti u testo za lazanje, napraviti kanelone poređati u vatrostalne tepsijice, preliti bešamelom i posuti rendanim trapistom. Kanelone staviti u rernu zagrejanu na 200*C i peći oko 20 minuta

Muskatni oraščić začin orašastog izgleda, ali je, u stvari, koštica koja se narenda u jelo neposredno pred kraj kuvanja. Najpoznatije evropsko jelo začinjeno muskatnim oraščićem je bešamel sos, a bez bešamela, nema ni brojnih slasnih delikatesa!
 

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 420 g

Energetska vrednost porcije - 550 kcal

Natrijum - 550 mg

Masti - 19 g

Masti (%) - 32 %

Zasićene masti - 6 g

Holesterol - 141 mg

Belančevine - 45 g

Belančevine (%) - 34 %

Ugljeni hidrati - 44 g

Ugljeni hidrati (%) - 33 %

Vlakna - 3 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 210 g

Energetska vrednost porcije - 275 kcal

Natrijum - 275 mg

Masti - 9.5 g

Masti (%) - 16 %

Zasićene masti - 3 g

Holesterol - 70.5 mg

Belančevine - 22.5 g

Belančevine (%) - 17 %

Ugljeni hidrati - 22 g

Ugljeni hidrati (%) - 16.5 %

Vlakna - 1.5 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

40 min.

Autor:

Kuhinjica

Sastojci

    • 500 g mlevenog junećeg mesa
    • 250 g testa za lazanje
    • 2 kašike ulja
    • 150 g crvenog luka
    • 2 cena belog luka
    • 100 g šargarepe
    • 200 ml soka od paradajza
    • 150 g narendanog trapista
    • 20 g putera
    • 30 g brašna
    • 250 ml obranog mleka
    • so
    • biber
    • muskatni oraščić