Toggle Navigation

 

Pileći file u sosu od kisele i slatke pavlake

Zdravo i ukusno jelo

Plativoo
Priprema

Pileće filee istucajte i poprskajte sokom od limuna. Luk isitnite i pomešajte sa izmrvljenim sirom, kašikom kisele pavlake i nastruganom korom od limuna. Začinite solju, biberom i sokom od limuna. Meso posolite, pobiberite i polovinu svakog filea namažite sirom. Poklopite drugom polovinom i zakačite čačkalicom. Uvaljajte u brašno i jaja. U dobro zagrejanoj pećnici pecite da porumeni sa oba strane. Umutite supu sa slatkom pavlakom, ostatkom kisele pavlake, seckanom mirođijom, biberom i sokom od limuna. Kratko prokuvajte. Ovim sosom prelijte piletinu. Služite toplo.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Vreme pripreme

60 min.

Autor:

anavlada

Sastojci

    • 500 g pilećeg belog mesa (file)
    • 1,5 limun
    • 1 glavica crnog luka
    • 100 g gorgonzole
    • 100 g kisele pavlake
    • 1 dcl slatke pavlake
    • 1 jaje
    • mirodija
    • so
    • biber