Toggle Navigation

 

Piletina de Mexico

Piletina na moj način :)

Plativoo
Priprema

Pripremiti povrće. Sitno iseckati beli i crni luk, paradajz iseckati na kockice, kupus na tračice dužine 5-10 cm, šampinjone iseckati na listiće, papriku iseckati na tračice, veću tikvicu iseckati na kolutove, a manju na kockice. U dubljoj posudi propržiti glavicu crnog luka, na malo ulja, dok ne promeni boju, a zatim dodavati već pripremljeno povrće (beli luk, paradajz, kupus, tikvice isečene na kockice, papriku i šampinjone). Ostaviti da se dinsta, (povrće će samo pustiti svoje sokove tako da dolivanje vode nije potrebno, a u krajnjem slučaju u vrlo maloj količini se može doliti voda). Posudu poklopiti, povremeno otklopiti i promešati povrće. Dok povrće krčka, u tiganju propržiti drugu glavicu crnog luka dok ne promeni boju, zatim dodati na kockice isečena pileća prsa. Meso i povrće začiniti po ukusu solju, biberom ili nekim drugim začinima. Kada je povrće omekšalo dodati 1dl soka od paradajza i po ukusu chili sauce, izmešati i ostaviti još malo da se krčka na tihoj vatri. Ukoliko su prsa dobila beličastu boju, pomešati ih sa povrćem. Polupečene tortilje malo propržiti u tiganju da se opuste kao bi nam bilo lakše pakovati piletinu u njih. Kao prilog preostalu tikvicu propržiti na ulju i sa njom ukrasiti serviranu piletinu. Prijatno!

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Autor:

Dolores

Sastojci

    • 500 g belog pileceg mesa
    • 2 glavice crnog luka
    • 3 cena belog luka
    • 3 paradajza
    • 400 g šampinjona
    • 1 veca i 1 manja tikvica
    • 100 ml soka od paradajza
    • 1 pakovanje tortilja
    • so
    • biber