Toggle Navigation

 

Piletina sa ananasom

Ovo je za mene najbolji kineski recept za piletinu

Priprema

Zagrejte ulje i pržite beli luk i so 30 sekundi. Dodajte luk, čičoku i ananas, pa mešajte i pržite još 2 minuta. Dodajte meso, pržite i mešajte 2 minuta. Dodajte šeri ili višnjevaču, supu, šećer i biber, dovedite do ključanja, snizite temperaturu, poklopite i kuvajte 5 minuta. Pomešajte sok od ananasa, soja sos i gustin. Sipajte u vok, zagrevajte mešajući da se sos zgusne. Kao prilog poslužite pirinač koji je prvo skuvan, pa propržen sa šargarepom isečenom na prutiće, graškom, kukuruzom i kikirikijem, začinjen karijem i po želji soja sosom.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Autor:

pahuljica

Sastojci

    • 2 kašike ulja
    • kašicica soli
    • 2 cena ispasiranog belog luka
    • 2 glavice crnog luka isečenog na režnjeve
    • 100 g čičoke isečene na kockice
    • 100 g ananasa isečenog na kocke
    • 2 kašike šerija ili višnjevače
    • kašičica šećera
    • biber
    • 2 kašike soka od ananasa
    • 2 kašike soja sosa
    • 2 kašike gustina