Toggle Navigation

 

Piletina sa kestenom

Lepo i neobično za našu kuhinju

Priprema

Pile staviti u marinadu prethodno veče da odstoji do pripreme. Marinadu napraviti tako što u posudu sipamo ½ l belog vina i u njega stavimo krupno seckani crni luk,  ½ dl ulja, ruzmarin, majčinu dušicu, nekoliko zrna bibera , list lorbera. Predradnje: Obariti, očistiti i propasirati kesten i staviti u posebnu činijicu, obariti pirinač i ostaviti u drugu posudu, izrendati jabuku i ostaviti u posebnu posudu i obariti spanać. U dublju šerpu stavimo malo ulja, sitno seckani praziluk, šargarepu isečenu na kolutiće, sitno seckanu pileću džigericu. Posolimo i pobiberimo, uz dodatak ½ dl vode i ostavimo da se krčka. Kad je gotovo sipamo u tu smesu prethodno izrendane jabuke, ispasirani kesten i obareni pirinač i sve doboro izmešamo.. U manju šerpicu stavimo malo ulja, seckani beli luk. Kad se malo prpoprži stavimo dve kašike belog brašna, promešamo i na to sipamo prethodno obareni spanać uz neprestano mešanje. Dodati 1 ½ dl vode i mešati dok se ne zgusne.  Ako je jako gusto dodati malo mleka. Priprema knedli: U malu šiniju razbijemo jedno jaje, dodamo malo soli i malo sode bikarbone, izmutimo, dodamo malo mineralne vode i stavljamo griz. Sve to mešamo da bude malo tvrdje.  Zatim u posebnu šerpu izvadimo malo supe i kada provri spustamo malom kašičicom knedle. Ostavimo samo malo da vri i skidamo sa šporeta. Servirano na tacnu i spremno za degustiranje.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Autor:

takimaki

Sastojci

    • 1/2 pileta
    • 1 praziluk
    • 1 jabuka
    • spanać
    • 100 g pileće džigerice
    • 150 g kestena
    • 2 šolje pirinča
    • 2 šargarepe
    • 2 cena belog luka
    • so
    • biber