Toggle Navigation

 

Piletina u vinu

Dobar predlog za jedan divan ručak u porodičnoj idili...

Plativoo
Priprema

Iseckamo crni luk na kockice srednje veličine, stavljamo da se dinsta na ulju, i kad je do pola dinstan, dodajemo pileće belo meso prethodno uvaljano u senf, a zatim narendanu mrkvu (šargarepu) i pustimo da se sve zajedno dinsta par minuta. Na kraju dodamo vino i vodu, začinimo preostalim začinima i krčkamo  na laganoj vatri oko 40 minuta odnosno dok ne dobije željenu gustinu.  Za to vreme stavimo krompir da se kuva, za krompir pire, koji je idealan prilog za ovo jelo (mada možete kao prilog servirati i pirinač ili testeninu)... Prijatno.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Vreme pripreme

60 min.

Autor:

DraganCheF

Sastojci

    • 500 g pilećih grudi
    • 200 g crnog luka
    • 1 dl ulja
    • 2 mrkve
    • 50 g senfa
    • 2 dl belog vina
    • 3 dl vode
    • lovorov list
    • peršunov list
    • so
    • biber
    • 500 g krompira (za krompir pire)