Toggle Navigation

 

Punjeni kupus

Ukusno glavno jelo.

Plativoo
Priprema

Glavicu kupusa izdubiti, izvaditi sredinu kupusa i iseckati. Na malo ulja proprziti dve glavice crnog luka, dodati iseckan kupus, prodinstati pa dodati suvu i svežu junetinu i začine po ukusu. Dinstati na laganoj vatri, sipati pola litre vode i kad voda uvri dodati pirinač. Fil prohladiti i napuniti šupljinu u kupusu (ako ostane fila staviti ga oko napunjenog kupusa), naliti vodom, dodati još malo začina, poklopiti i staviti u rernu na 200*C. Posle 120 minuta izvaditi iz rerne, napraviti tanju zapršku, preliti po kupusu i vratiti još 15 minuta u rernu da se dopeče. Služiti uz pire krompir ili palentu. Prijatno!

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Sastojci

    • 1 glavica kiselog kupusa
    • 500 g svežeg junećeg mesa
    • 200 g dimljene junetine
    • 100 g pirinča
    • začini
    • so
    • biber
    • peršun