Toggle Navigation

 

Sarmice od kelja

glavno jelo

Priprema

Obarene listove kelja preliti hladnom vodom i na svaki list stavljati po 1 kašiku fila. Uviti kao klasičnu sarmu od kupusa. Preliv za sarmice: pola litre mleka izmešati sa 200 g kisele pavlake, dodati peršuna po ukusu (pola veze ili celu vezu), pustiti da provri i preliti sarmice. Peći na 220 stepeni oko 60 minuta (tepsiju prekriti alu folijom).  Sarmice poslužiti uz mladi sir i pečeni krompir. Prijatno.

(napomena: listove kelja bariti u slanoj kipućoj vodi oko 30 sekundi)

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Vreme pripreme

70 min.

Sastojci

    • 1 kg mlevene junetine
    • 100 g pirinča
    • 1 glavica kelja
    • 1 glavica crnog luka
    • so
    • biber
    • 3 kašike ulja
    • 50 ml vode