Toggle Navigation

 

Složenac sa pečurkama

Brzo a ukusno jelo...Prijatno

Priprema

Pečurke krupno izrendati i propržiti na ulju, začiniti biberom, suvim začinom i alevom paprikom po ukusu. U vatrostalnu posudu staviti pola količine pečuraka, preko njih rasporediti pola količine pančete, preko slanine rasporediti tanko rezano pileće belo meso i na kraju, posuti sa polovinom količine rendanog kačkavalja. Ceo postupak ponoviti sa ostalom količinom namirnica. U posebnoj činiji umutiti 2 jajeta sa pavlakom, začiniti sa malo suvog začina i peršunom i zaliti složenac. Jelo peći na umerenoj temeraturi oko 30 minuta, a zatim povećati temperaturu da se zapeče još 15 minuta.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Autor:

Marija Stevic

Sastojci

    • 600 g pečuraka
    • 600 g pilećeg belog mesa
    • 300 g pančete
    • 300 g kačkavalja
    • 2 jajeta
    • 250 ml neutralne pavlake za kuvanje
    • biber
    • peršun
Ključne reči:
pecurke slanina piletina kackavalj