Toggle Navigation

 

Spanać u sosu

uz kiselo mleko...pravi užitak

Priprema

Spanać očistiti, oprati i sitno iseckati. Crni luk  sitno iseckati. Na puteru i 3 kašike ulja propržiti crni i beli luk, dodati brašno, promešati i dolivati mleko uz neprekidno mešanje. Nakon par minuta mešanja, dodati spanać, mešati još par minuta, posoliti i skloniti sa vatre. U vatrostalnu činiju sipati spanać, preko njega narendati parmezan i peći u rerni zagrejanoj na 220*C. Pred kraj pečenja preko spanaća staviti 3-4 jaja i  vratiti u rernu da se sve zapeče. Poslužiti po zelji sa kiselim mlekom.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Autor:

ukidaki

Sastojci

    • 800 g spanaća
    • 1 kašika putera
    • 1 glavica crnog luka
    • 3 cena belog luka
    • 1 kašika brašna
    • 3 dl mleka
    • 40 g parmezana
    • so
    • ulje
    • 3-4 jaja