Toggle Navigation

 

ŠAUM ROLNE

Omiljena poslastica mnogih generacija...

Plativoo
Priprema

1. Lisnato testo razviti na debljinu od 0,5 cm i iseći trake širine 2 cm i dužine 20 cm.

2. Metalne valjke za šaum rolne premazati uljem i i na njih namotati testo. Ja ove nikad ne premazujem, nikad se ne zalepi testo i samo sklizne sa njih.

3. Tako pripremljene valjke sloziti u pleh obložen pek papirom i peći na 200*C dok malo ne porumene.

4. Ispečene šaum rolne skinuti sa valjka i prohladiti.

5. Fil pripremiti na pari. Umutiti belanca sa šećerom i kuvati na pari da se dobije čvrst šaum. Na kraju dodati vanilin-šećer i limunov sok.

6. Ohlađenim filom puniti testo i posuti šećerom u prahu.

Posluživanje: Od ove količine dobije se 16 šaum rolni..Uživajte!!

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Vreme pripreme

60 min.

Autor:

jafi

Sastojci

    • 500 g lisnatog testa (2 ploce)
    • 4 belanceta
    • 200 g šećera u prahu
    • 1 kesica vanil-šecera
    • 1 kašika limunovog soka (po želji)