Toggle Navigation

 

AJVAR

Ajvar je reč turskog porekla, hayvar.

Plativoo
Priprema

Paptiku oprati i ispeći na plotni. Ređati je u dublji sud da se potpari i kad se ohladi oljuštiti je i staviti da se dobro ocedi.

Isto to uraditi i sa plavim patlidžanom. Najbolje je ostaviti preko noći da se dobro ocedi od soka i patlidžan i paprika.

Sutradan samleti na mašini za meso papriku, patlidžan i beli luk. Staviti masu u šerpu, uliti malo ulja, začiniti i kuvati do ajvar do željene gustine.

Zatim puniti mlake tegle ajvarom, poklopiti, pretrpati i ostaviti da odstoji 24h.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 2 kg patlidžana
    • 1 glavica belog luka
    • šećer
    • so
    • 5 kg crvene sveže paprike
    • 500 ml ulja
    • biber