Toggle Navigation

 

Paradajz u maslinovom ulju

U specijalitete italijanske kuhinje spada sem pizze i paste i sušeni paradajz.

Plativoo
Priprema

1. Tepsiju obložiti papirom za pečenje. Rernu zagrejati na 100*C.

2. Paradajze oprati, preseći na pola i poređati u tepsiju.

3. Preliti sa malo maslinovog ulja (oko pola kašičice na svaku polovinu paradajza)

4. Posuti šećerom i iseckanim začinskim travama.

5. Staviti tepsiju u rernu i sušiti paradajz na 100*C, oko 2 sata.

6. U staklenu teglu ređati redom: 2-3 polutke paradajza, posuti sa malo soli i bibera, dodati ceo čen belog luka, posuti iseckanim začinskim biljem i tako redom dok se tegla ne napuni do kraja.

7. Preliti maslinovim uljem da potpuno prekrije paradajz (1 supena kašika, oko 20 ml)

8. Držati na hladnom tegle, oko 6 meseci. 

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 4 cena belog luka
    • majčina dušica
    • ruzmarin
    • so
    • šećer
    • biber
    • 20 manjih paradajza
    • 250 ml maslinovog ulja