Toggle Navigation

 

Beli luk u tegli

Interesantan recept za pripremu dragocenog povrća za zimu... 

Plativoo
Priprema

1. Očistiti beli luk od ljuski, pazeći pritom da čenovi luka ostanu celi.

2. U šerpu sipati vinsko sirće, belo vino, maslinovo ulje, dodati so, biber u zrnu i iseckano peršunovo lišće. Zagrejati do ključanja tečnosti.

3. Zatim staviti beli luk u tečnost i kratko prokuvati. Skloniti šerpu sa grejnog tela, dodati vinobran, promešati i kašikom polako rasporediti beli luk i sirup u tegle. 

4. Poklopiti i pretrpati tegle (uviti tegle u ćebe, dobro ušuškati) i ostaviti 24 h da odstoje.

5. Sutradan izvaditi tegle i čuvati na tamnom mestu.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • maslinovog ulja
    • 200 ml vinskog sirćeta
    • 200 ml belog vina
    • 1 kašika soli
    • 300 g belog luka
    • peršunov list
    • 15 komada biber u zrnu