Toggle Navigation

 

Domaći kečap

Uživajte u domaćem kečapu, ukusu koji nas vraća u toplu bakinu kuhinju. 

Priprema

1. Paradajz oprati i kratko blanširati u kipućoj vodi. Prohladiti i skinuti kožicu.

2. Crni luk oljuštiti i iseći na manje komade.

3. Jabuku prepoloviti, očistiti od semenki i iseći na manje komade.

4. Staviti sve sastojke u blender i izmiksati da se dobije pire.

5. Sipati smesu u šerpu i kuvati oko 45 minuta.  

6. Staviti začine, sirće i kuvati još 10 minuta.

7. Razliti vreo kečap u flaše ili tegle, poklopiti i pretrpati u ćebe na 24 sata.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 2 kg paradajza
    • 250 g crnog luka
    • 125 ml sirćeta
    • 100 g smedeg šecera
    • origano
    • biber
    • 3 kašike soli
    • 1 kisela jabuka