Toggle Navigation

 

Italijanska šalša

šalšom možete začiniti meso sa roštilja, kuvano meso, kao i testeninu, pizze.... 

Plativoo
Priprema

1. U šerpi zagrejati vodu do ključanja.

2. Paradajz oprati i kratko blanširati u vreloj vodi. Nakon toga ga izvaditi francuskom kašikom u činiju i prohladiti. Lagano nožem odstraniti kožicu sa paradajza, prepoloviti, izvaditi semenke i iseckati meso paradajza na sitne kockice. 

3. Crveni luk očistiti, iseći na tanke listiće, a beli luk na sitne kockice.

4. Uliti ulje u šerpu i kratko prodinstati iseckane lukove. Dodati paradajz, začine i na tihoj vatri kuvati dok sva tečnost ne ispari i šalša dobije lepu gustinu. 

5. Vrelu smesu polako sipati u tegle i pretrpati u ćebe na 24 h. 

6. Ukoliko ih ne pretrpavate, već želite odmah koristiti, držite tegle obavezno u frižideru.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 3 kg paradajza
    • 500 g crvenog luka
    • 10 čena belog luka
    • origano
    • bosiljak
    • 3 kašike šećera
    • 100 ml ulja
    • peršunov list
    • celerov list
    • so,
    • biber