Toggle Navigation

 

Konzervirana cvekla pečena u rerni

Na ovaj kvalitetan način pripreme cvekle za zimnicu u korenu ostanu sačuvani svi potrebni vitamini.

Plativoo
Priprema

1. Tepsiju obložiti papirom za pečenje. Rernu zagrejati na 200*C.

2. Koren cvekle oprati pod mlazom vode, poređati u tepsiju i staviti u rernu da s peče oko sat vremena. Povremeno čačkalicu zabosti u cveklu i proveriti da li je pečena. Čačkalica mora lako da prodire kroz koren cvekle ukoliko je pečen.

3. Izvaditi iz rerne cveklu i ostaviti da se ohladi. Zatim je oguliti nožem ili ljuštilicom i iseći na tanke kolutove.

4. U šerpi skuvati sirup do ključanja. Skloniti sa grejnog tela, dodati na vrh noža vinobran i promešati.

5. Koren rena oljuštiti, izrendati ili iseći na manje štapiće.

6. U tegle ređati cveklu i povremeno posipati rendanim renom i kimom. 

7. Preliti vrelim sirupom, poklopiti i pretrpati u ćebe da odstoji 24 h ili marinirati u rerni na 100*C.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

  • Ostali sastojci:
    • kim
    • cvekla
    • koren rena
  • Preliv:
    • 1 l vode
    • 2 kašike šećera
    • 1 kašika soli
    • 30 ml sirćeta