1. Tepsiju obložiti papirom za pečenje. Rernu zagrejati na 200*C.
2. Koren cvekle oprati pod mlazom vode, poređati u tepsiju i staviti u rernu da s peče oko sat vremena. Povremeno čačkalicu zabosti u cveklu i proveriti da li je pečena. Čačkalica mora lako da prodire kroz koren cvekle ukoliko je pečen.
3. Izvaditi iz rerne cveklu i ostaviti da se ohladi. Zatim je oguliti nožem ili ljuštilicom i iseći na tanke kolutove.
4. U šerpi skuvati sirup do ključanja. Skloniti sa grejnog tela, dodati na vrh noža vinobran i promešati.
5. Koren rena oljuštiti, izrendati ili iseći na manje štapiće.
6. U tegle ređati cveklu i povremeno posipati rendanim renom i kimom.
7. Preliti vrelim sirupom, poklopiti i pretrpati u ćebe da odstoji 24 h ili marinirati u rerni na 100*C.