Toggle Navigation

 

Marinirana crvena pečena paprika

Umesto da je stavite u zamrzivač, pečenu papriku pripremite i na ovaj način. 

Plativoo
Priprema

1. Paprike oprati, ispeći na grilu ili u rerni. Poređati u dublji sud i ostaviti da se potpare i ohlade.

2. Oljuštiti paprike od kožice i izvaditi semenke, pazeći pri tom da ostanu cele. Staviti u cetku da se dobro ocede. 

3. Zagrejati u šerpi ulje, sirće, so i šećer. Zatim dodati paprike i kratko ih prokuvati u marinadi, oko 10-tak minuta.

4. Sitno iseckati beli luk i peršunovo lišće.

6. U tegle ređati red paprika, posuti belim lukom i peršunovim lišćem, pa opet paprike i tako redom dok se tegle ne napune.

7. Nakon toga uliti marinadu, ostaviti preko noći da paprike upiju tečnost. Ako je potrebno doliti još marinade u tegle.

8. Poklopiti i čuvati na hladnom. 

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 250 ml ulja
    • 250 ml sirćeta
    • 300 g šećera
    • 200 g soli
    • 2 glavice belog luka
    • 50 komada crvene roga paprike
    • 2 veze peršunovog lista
    • biber u zrnu