Toggle Navigation

 

Marinirane tikvice

Tikvice možete sačuvati i kao salatu za zimu. 

Plativoo
Priprema

1. Tikvice iseći na kolute, posoliti i procediti na kuhinjskoj krpi.

2. Pomešati ulje i sirće, dodati začine i iseckan beli luk.

3. Tikvice propržiti u tiganju na ulju. Poređati na papirni ubrus da upiju višak masnoće.

4. Zatim sjediniti tikvice i marinadu i ređati lagano u tegle.

5. U šerpu staviti krpu, poređati tegle, uliti vodu (dva prsta ispod poklopca), uključiti ringlu i kad voda provri kuvati još 25 minuta.

6. Ostaviti tegle da se ohlade u šerpi i nakon toga ih skloniti na hladno mesto.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 1 kg tikvica
    • so
    • 700 ml vinskog sirćeta
    • 200 ml maslinovog ulja
    • 3 čena belog luka
    • biber u zrnu
    • origano
    • peršunov list
    • biber u zrnu
    • ulje za prženje