Toggle Navigation

 

Paradajz pelat

Izraz "pelat" se često čuje kad su u pitanju italijanski specijaliteti i paste... 

Priprema

1. Paradajz oprati i blanširati u kipućoj vodi da bi se skinula kožica.

2. Zatim ga poređati u šerpu, posoliti, dodati začine i lagano promešati.

3. Nakon toga rasporediti masu u tegle, poklopiti, poređati u dublju šerpu, uliti vodu do visine tri prsta od poklopca i kuvati 45 minuta nakon ključanja vode.

4. Isključiti grejno telo posle toga i ostaviti ih da se ohlade u šerpi.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • lovorov list
    • bosiljak
    • biber u zrnu
    • 6 kg sitnijeg paradajza
    • 2 kašike šećera
    • so,
    • voda