Toggle Navigation

 

Sataraš

Poznato ljetnje jelo možete pripremiti i sačuvati za hladne dane!

Plativoo
Priprema

1. Paprike oprati, prepoloviti, odstraniti semenke i iseći na trake.

2. Crni luk oljuštiti i iseći na listiće.

3. Paradajze kratko blanširati u kipućoj vodi. Procediti, ohladiti i skinuti lagano nožem kožu sa paradajza. Iseći ga manje komade.

4. U šerpu uliti ulje, dodati luk i papriku i dinstati.

5. Zatim dodati komade paradajza, začiniti po ukusu i kuvati dok ne ispari sva tečnost.

6. Vreo sataraš razliti u tegle i pretrpati u ćebe na 24 h.

7. Može da se koristi za razne priloge jelima, pripremu đuveča ili dodavanjem jaja se dobija veoma inetresantan doručak.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 700 g crnog luka
    • 1 kg paprike
    • 2 kg paradajza
    • 200 ml ulja
    • so
    • šećer
    • biber