Toggle Navigation

 

Turšija

Miks raznovrsnog kiselog povrća... 

Priprema

1. Skuvati sirup i ohladiti.

2. Povrće (oko 7 kg) dobro oprati. Očistiti neke od semenki, druge prepoloviti, a krupnije komade iseći na manje. Paradajz i lubenice izbušiti na par mesta. 

3. Poređati u plastičnu kantu ili veće tegle. Posuti biberom i preliti hladnim sirupom.

4. Poklopiti i čuvati na hladnom. 

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

  • Ostali sastojci:
    • paprika zelena šilja
    • zeleni paradajz
    • zelene male lubenice
    • paprika babura
    • karfiol
    • manje glavice crnog luka
    • biber u zrnu
    • krastavci
    • šargarepa
  • Sirup:
    • 5 l vode
    • 1 l sirćeta
    • 300 g šećera
    • 200 g soli