Toggle Navigation

 

Zimska ruska salata

Hrskava salata prepuna boja i vitamina....

Priprema

1. Povrće dobro oprati i očistiti.

2. Krastavce, šargarepu, paradajz i papriku iseći na kolute. Karfiol iskidati na manje cvetiće, a kupus narendati.

3. U šerpu ređati prvo šargarepu, zatim krastavce, papriku, paradajz, karfiol i kupus.

4. Skuvati marinadu i vrelu preliti preko povrća. Ostaviti da odstoji 15 min. Zatim lagano procediti marinadu iz šerpe. Ponovo prokuvati marinadu i opet preliti povrće. To uraditi tri puta.

5. Nakon toga ostaviti marinadu unutra, poklopiti i ostaviti da prenoći. Sutradan rasporediti salatu u tegle, preliti marinadom i poklopiti.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

  • Sirup:
    • 750 ml sirćeta
    • 250 g šećera
    • 150 g soli
    • 250 ml vode
    • 500 ml ulja
    • biber u zrnu
  • Ostali sastojci:
    • 1 kg krastavaca
    • 1 kg šargarepe
    • 1 kg karfiola
    • 1 kg svežeg kupusa
    • 500 g zelenog paradajza
    • 500 g zelene paprike