Toggle Navigation

 

Domaća čajna kobasica

Piment (pimet, najkvirc, pimenta, karanfilićev biber) se uzgaja i jako je popularan u Meksiku i Indiji, ali najbolji piment dolazi sa Jamajke. U tim zemljama se kao začin koriste i listovi.

Priprema

Laks kare, juneći but i leđnu svinjsku slaninu iseći na kocke, usoliti i ostaviti da odleži 24 h. Meso samleti na srednju šajbnu prečnika 6 mm, dodati mleveni kim, najkvirc, mleveni beli biber i beli luk u prahu. Radi lakšeg mešanja u smesu doliti malo vode, dobro izmešati i puniti svinjska creva. Kobasice blago odimiti i smokeru i ostaviti da se suše 2 nedelje.  

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Autor:

Kuhinjica

Sastojci

    • laks karea
    • svinjskih špic rebara
    • goveđeg buta
    • voda
    • najkvirc (piment)
    • kima
    • soli
    • belog luka u prahu