Toggle Navigation

 

Domaća obična kobasica

U komorama za sušenje i dimljenje mesa može se sušiti svinjsko, ovčije, goveđe i živinsko meso, kao i riba i razne vrste sireva.

Priprema

Meso očistiti od žilica i sitno iseći zajedno sa slaninom. Samleti na šajbnu srednje veličine, zajedno sa belim lukom. Dodati so, crvenu mlevenu i tucanu papriku, doliti malo vode i dobro izmešati. Napuniti creva smesom i odimiti u smokeru oko 2 sata. Kobasicu sušiti na hladnom oko 2 nedelje. 

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Autor:

Kuhinjica

Sastojci

    • mlevene slatke crvene paprike
    • goveđeg buta
    • kukuruznog brašna
    • voda
    • soli
    • belog luka
    • junetine od vrata
    • tucane ljute paprike
    • creva za punjenje