Toggle Navigation

 

Lovačka kobasica

Majoran je jedan od najpopularnijih začina, vrlo prepoznatljivog, aromatičnog mirisa, dok mu je ukus pomalo gorak. Srodnik je origanu i u kulinarstvu se koristi na sličan način uz salate, meso, živinu i divljač. Kako pri kuvanju ne bi izgubio svoja svojstva, treba ga stavljati na kraju kuvanja.

Priprema

Meso iseći na kocke, samleti na šajbnu prečnika 6 mm, dobro izmešati i ostaviti da odleži 24 sata na hladnom. Smesu začiniti slatkom i tucanom ljutom paprikom, kimom, majoranom, posoliti, pobiberiti, doliti malo vode i ponovo dobro izmešati da bi se meso i začini sjedinili. Napuniti creva smesom za kobasice i dimiti u smokeru oko 2 sata. Lovačku kobasicu ostaviti na sušenje oko 2 nedelje ili je odmah peći.  

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Autor:

Kuhinjica

Sastojci

    • belog bibera
    • svinjskog buta
    • majoran po ukusu
    • soli
    • junetine od vrata
    • tucane ljute paprike
    • malo kima
    • majoran po ukusu
    • svinjskog mesa od vrata
    • mlevenog crnog bibera