Toggle Navigation

 

Roštilj kobasice

Crni biber nastaje sušenjem ploda koji nije potpuno zreo. Bobice se suše dok ne postanu smežurane i crnosmeđe, a u isto vreme dolazi do fermentacije koja je bitna za nastanak prepoznatljive arome.

Priprema

Meso iseći na kocke, samleti, zajedno sa belim lukom, na šajbnu prečnika 4 mm, dodati so, biber i crvenu slatku papriku, doliti malo vode i dobro izmeašti. Pripremljenom smesom puniti tanka creva za kobasice i staviti u smoker da se blago odime (oko sat vremena). Odimljene roštilj kobasice peći na roštilju.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Autor:

Kuhinjica

Sastojci

    • tanka creva za kobasice
    • seme slačice
    • soli
    • sušene dimljene slanine
    • belog luka
    • sveže svinjske plećke