Toggle Navigation

 

Salašarska kobasica

Boja bibera zavisi od postupka kojim se tretiraju zrna. Tako se beli biber dobija od žućkastocrvenih bobica koje se 7-10 dana namaču u vodi, oslobađaju tankog gornjeg sloja ploda i suše na suncu, a zatim još nekoliko puta peru kako bi pobelela.

Priprema

Meso iseći na kocke, samleti, zajedno sa belim lukom, na šajbnu prečnika 4 mm, dodati so, biber i crvenu slatku papriku, doliti malo vode i dobro izmeašti. Pripremljenom smesom puniti tanka creva za kobasice i staviti u smoker da se blago odime (oko sat vremena). Odimljene roštilj kobasice peći na roštilju. 

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Autor:

Kuhinjica

Sastojci

    • junećeg buta
    • ovčijeg buta
    • svinjskih špic rebara
    • laks karea
    • soli
    • malo kima
    • belog luka
    • belog vina
    • creva za punjenje