Toggle Navigation

 

Ražnjić od bifteka na vinovoj lozi

Najkvalitetniji deo goveđeg mesa, biftek, ujedno je i najbolje za pečenje. Sastoji se od širokog, srednjeg i šiljatog dela koji predstavljaju mišićnu masu koja sledi čitavu dužinu kičmenog stuba. Meso je mekano, sa kratkim i tankim vlaknima, pa je priprema brza i kvalitetna, sa vrlo malo neiskorišćenih komadića.

Priprema

Iseći biftek na krupnije kocke i nanizati na štapić od vinove loze. Tako pripremljen biftek posoliti, premazati senfom i staviti u smoker da se dimi oko 1, 5 sat. Odimljeni ražnjić od bifteka peći na roštilju i uz njega poslužiti sos od krušaka i zove. 

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Autor:

Kuhinjica

Sastojci

    • bifteka
    • svežeg rena
    • soli
    • malo senfa