Toggle Navigation

 

Domaci hleb

Ukusno...

Priprema

U mlaku vodu dodati prstohvat šećera, staviti kvasac da se rastopi tj. da nadođe. U vanglu staviti brašno,  unutra napraviti rupu i posoliti. Kada nadođe kvasac, sipati u brašno i mešati uz dodavanje mlake vode. Testo mesiti dok se ne bude odvajalo od ruke i dok ne bude mekano. Ostaviti ga da naraste. Kada testo naraste uzimati jufkice i praviti pogačice. Režati ih u pripremljen pleh i sačekati da još malo narastu. A odozgo možete premazati jajetom i susamom.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

8

Sastojci

    • 1 kg brasno
    • 1 kom. kvasac
    • 2 caša (1 dl) mlaka voda
    • 1 kašicica so
    • susam ili kim
    • susam
Ključne reči: