Toggle Navigation

 

Turske pogače sa sirom

Fine i ukusne pogače.

Priprema

Priprema testa: Mleko i vodu smlačiti, dodati brašno, kvasac, so i šećer. Pomešati sastojke, dodati margarin i jaja i umesiti glatko testo.

Formirati loptu od testa, ostaviti na toplom mestu da se udvostruči.

Premesiti testo, podeliti na tri dela, a zatim svaki deo testa premazati puterom i staviti fil od sira i žumanca.

Umotati pogače, premazati belancetom, posuti semenkama i peći 20 minuta u rerni zagrejanoj na 200*C.

Prijatno!

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba - 0

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba - 0

Broj osoba

0

Vreme pripreme

60 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 400 g brašna
    • 200 ml mleka
    • 50 g svežeg kvasca
    • 70 g margarina
    • 2 jaja
    • 1 kašika soli
    • 1 kašicica šećera
    • 250 g sira
    • 1 žumance
    • 70 g putera za premazivanje
    • so
Ključne reči:
brašno mleko kvasac sir jaja margarin