Toggle Navigation

 

Bolonjeze na moj način

Neuspele ćufte = Uspele bolonjeze

Plativoo
Priprema

Pomešati meso i dodati sitno iseckan luk. Parče hleba natopiti vodom i ocediti, dodati u smesu, posuti peršunom i mešavinom začina, posoliti, pobiberiti i na kraju dodati umućeno jaje.  Dobro umesiti smesu i propržiti na malo ulja. U većoj šerpi zagrejati malo masti, dodati 1-2 kašike brašna i kašičicu  mlevene slatke paprike, dodati sok od paradajza i vodu, malo soli i bibera. Promešati i krčkati 5 minuta a zatim dodati pripremljenu smesu od mlevenog mesa. Kuvati 30 minuta uz povremeno mešanje. Skuvati špagete ili makarone, ocediti, i dodati bolonjez sosu.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Autor:

anavlada

Sastojci

    • 500 g mlevenog mesa
    • 1 glavica crnog luka
    • malo peršuna
    • 1 jaje
    • 1 parce hleba
    • 400 g špageta ili makarona
    • 3 caše vode
    • so
    • mešavina začina
    • biber