Toggle Navigation

 

Ptičja gnezda

interesantna kombinacija mesa i krompira...

Plativoo
Priprema

Krompir oguliti, preseći napola i izdubiti sredinu kašičicom. Crni i beli luk sitno iseckati. Na malo ulja propržiti crni i beli luk, dodati meso i začiniti. Polovine krompira napuniti nadevom. Krompir ređati u nauljenu tepsiju, sipati malo vode da prekrije dno i peći u rerni na 250*C oko 20 minuta. Nakon 20 minuta premazati krompir umućenim jajetom i sirom pa vratiti u rernu da se peče na 200*C još 30 minuta.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Autor:

Sonja_Nis

Sastojci

    • 8 vecih krompira
    • 500 g mešanog mlevenog mesa
    • 1 glavica crnog luka
    • 3 cena belog luka
    • 1 jaje
    • 150 g sitnog sira
    • ulje
    • so
    • mešavina začina
Ključne reči:
krompir crni luk beli luk jaja sir