Toggle Navigation

 

Kolač sa euroblokom

Kremasti, čokoladni užitak...

Plativoo
Priprema

Patišpanj: 6 belanaca, 2 šoljice šećera, 2 šoljice ulja, 50 g rendane čokolade, 7 kašika brašna, 1 kašika kakaa, prašak za pecivo. Sastojke umutiti i dobro sjediniti i sipati u pleh obložen papirom za pečenje i peći na 200 stepeni.  Fil: 6 žumanaca umutiti sa 5 kašika šećera i sipati u šerpu pa dodati margarin i ostatak čokolade, sve staviti na tihu vatru i ostaviti da proključa. Vruć fil staviti preko vrućeg patišpanja pa preko toplog fila narendati 100 g eurobloka.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Sastojci

    • 6 jaja
    • 2 šoljice šećera
    • 2 šoljice ulja
    • 7 kašika brašna
    • 1 margarin
    • 200 g čokolade
    • 100 g eurobloka
    • 1 kašika kakaa
    • 5 kašika šećera
    • 1 prašak prašak za pecivo