Toggle Navigation

 

Belanca punjena povrćem

Obrok male energetske vrednosti sa idealno uravnoteženim hranljivim sastojcima. Zbog malog sadržaja ukupnih zasićenih masti i holesterola, pogodan je za ishranu zdravih osoba, kao i osoba koje boluju od različitih hroničnih bolesti.

Plativoo
Priprema

Povrće skuvati i dobro ohladiti.

Dodati sitno isečene krastavce i sitno isečenu šunku, začiniti, dodati pavlaku i sve sjediniti.

Kifle iseći na kolutove, a na njih staviti polutke kuvanih belanaca, prethodno napunjenih smesom od povrća.

Dekorisati rotkvicama i služiti uz sok od grejpfruta.

 

Jaja čuvana u frižideru mogu ostati sveža do mesec dana, ali ih ne treba držati u vratima jer će u tom slučaju biti izložena toploti svaki put kada se vrata otvore. Najbolje ih je staviti u kartonske kutije ili neku drugu ambalažu koja će sprečiti isušivanje jaja i upijanje mirisa iz frižidera. Jaja se u ove ambalaže postavljaju tako da budu okrenuta nadole.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 420 g

Energetska vrednost porcije - 365 kcal

Natrijum - 820 mg

Masti - 8 g

Masti (%) - 20 %

Zasićene masti - 4 g

Holesterol - 10 mg

Belančevine - 17 g

Belančevine (%) - 18 %

Ugljeni hidrati - 58 g

Ugljeni hidrati (%) - 62 %

Vlakna - 7 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 210 g

Energetska vrednost porcije - 182.5 kcal

Natrijum - 410 mg

Masti - 4 g

Masti (%) - 10 %

Zasićene masti - 2 g

Holesterol - 5 mg

Belančevine - 8.5 g

Belančevine (%) - 9 %

Ugljeni hidrati - 29 g

Ugljeni hidrati (%) - 31 %

Vlakna - 3.5 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

30 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 200 g mešanog povrća za rusku salatu
    • 100 g kisele pavlake
    • so
    • 50 g kiselih krastavaca
    • 50 g šunke
    • 800 ml soka od grejpfruta - napitak
    • peršunov list
    • 2 integralne kifle
    • 8 kuvanih belanaca
    • 50 g rotkvica