Toggle Navigation

 

Orahov san

fini kolač sa tamnim i svetlim testom

Plativoo
Priprema

Umutiti smesu za tamno testo od penasto umućenih belanaca u koje se dodaju šećer, orasi, rastopljena čokolada i prašak za pecivo. Smesu razliti u podmazanu tepsiju i peći u rerni zagrejanoj na 200*C oko 15 minuta. Za svetlo testo umutiti belanca sa šećerom, brašno i praškom za pecivo, promešati i razliti u podmazanu tepsiju. I ovu koru peći u rerni zagrejanoj na 200*C oko 15 minuta. Dok se kore peku umutiti fil. Umutiti žumanca sa šećerom i razmućenim pudingom od vanile, dodati u zagrejano mleko i kuvati dok se ne zagusne. Krem ohladiti i dodati umućen margarin i mlevene orahe. Premazati prvo tamnu koru filom, preklopiti svetlom korom i sve dekorisati šlag kremom od vanile.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Sastojci

    • 5 belanaca
    • 150 g šećera
    • 150 g mlevenih oraha
    • 3 rebra rastopljene cokolade
    • 3 kašike brašna
    • 5 belanaca
    • 5 kašika šećera
    • 5 kašika brašna
    • 10 žumanaca
    • 200 g šećera
    • 1 puding od vanile
    • 300 ml mleka
    • 250 g margarina
    • 100 g mlevenih oraha