Toggle Navigation

 

Bešamel musaka by Ivana

Malo drugačija musaka.

Plativoo
Priprema

Bešamel sos: Otopiti puter, dodati brašno i kratko propržiti, a zatim postepeno sipati mleko mešajuci sve vreme kako bi se dobila željena gustina. Sos začiniti po ukusu.

Musaka: Krompir iseći na kolutove, a šunku izrendati. U vatrostalni sud redjati red krompira, red šunke, bešamel sos. Ponoviti postupak još jednom. Začiniti i peći 40 minuta na 200 stepeni. Pet minuta pred kraj pečenja odozgo staviti topljeni sir (zdenka) i vratiti u rernu da se istopi.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Vreme pripreme

60 min.

Autor:

ivana pesic

Sastojci

    • 100 g putera
    • 3 kašike brašna
    • 4 dl mleka
    • 1 kg krompira
    • 300 g šunke
    • mešavina začina
    • biber
    • 3 trouglica sira za topljenje (zdenka)