Toggle Navigation

 

Čorba od paradajz pirea sa tunjevinom (posno)

Čorba se lako sprema tako da i mlade domaćice koje nemaju baš puno iskustva u kuvanju mogu da je spreme sa lakoćom...nema puno kalorija tako da možete dodati kutlaču više...njam njam...

Plativoo
Priprema

Crni i beli luk sitno iseckati i propržiti na ulju, zatim dodati na male kockice iseckan krompir. Kada luk i krompir malo omekšaju dodati brašno i začinsku papriku, promesati lepo pa dodati paradajz pire i odmah zatim komadiće tune. Dobro promešati da se sve lepo sjedini pa zaliti sa 300 ml tople vode. Kada supa lepo prokuva zabiberiti, dodati suve začine i ostaviti još desetak minuta da se kuva na slabijoj vatri. Služiti toplo.

(ukupna cena namirnica potrebna za ovaj obrok je 300,00 dinara)

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Autor:

MiciCici

Sastojci

    • 300 ml paradajz pirea
    • 2 srednja krompira
    • 2 cena belog luka
    • 2 kašicice crvene mlevene paprike(ljuta ili slatka po ukusu)
    • 1 kašicica biljnog zacina
    • origano
    • bosiljak
    • peršun
    • malo bibera
    • ulje
    • 200 g tune u komadicima ( bez ulja)