Toggle Navigation

 

Ćufte od prokelja

Jednostavno i brzo...

Priprema

Prokelj skuvati u slanoj vodi, dobro ocediti od tečnosti i izgnječiti viljuškom. Luk sitno iseckati i malo propržiti na ulju. Kriške hleba iseći na kockice i poprskati sa malo mleka. U prokelj dodati luk, hleb, jaje, so, biber i prezlu po potrebi. Sve dobro sjediniti pa oblikovati ćufte. Svaku ćuftu uvaljati u brašno, jaje i prezlu. Pržiti na vrelom ulju dok ne porumene. Služiti sa pire krompirom.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Autor:

dacamaki

Sastojci

    • 500 g prokelja
    • 2 kriške hleba
    • malo mleka
    • 1 jaje
    • so
    • biber
    • brašno
    • jaje
    • prezla
Ključne reči:
prokelj luk jaje prezla