Toggle Navigation

 

Fileti oslića u sosu

Poseban ukus jelu daje kremasti sos.

Priprema

Filete posoliti i naprskati limunovim sokom. Paradajz oljuštiti i iseći na kockice. Iseći sitno crni luk. Luk i paradajz izdinstati na ulju. Krem sir umutiti sa vodom, parmezanom i žumancima pa posoliti. Izdinstani paradajz sipati u vatrostalnu posudu. Filete uvaljati u brašno pa u smesu sa sirom i redjati preko paradajza. Peći na 200 stepeni oko 20 minuta.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Vreme pripreme

60 min.

Autor:

vlada nis

Sastojci

    • 500 g fileta oslića
    • 3 paradajza
    • 1 veca glavica crnog luka
    • 200 g krem sira
    • 2 žumanceta
    • 1 kašika nastruganog parmezana
    • sok od pola limuna
    • 4 kašike vode
    • 1 kašika brašna
    • so
    • 3 kašike maslinovog ulja